Gabonetako eta Erramuetako ohiturak
Hizlaria(k):
Agirre Urizar, Josefina
;
Uribe Jaio, Paskual
Lehengo Gabonetan, intxaur saltsa, konpota eta olio-aza beti jaten ziren. Gabon egunean, ogi pusketa bat gordetzen zen hurrengo urtera arte. Erramu egunean gurutzeak bedeinkatzen ziren, soroetan jartzeko.
- Proiektua: Durangoko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Alberto Errazti - Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2010(e)ko urtarrilaren 08a
- Iraupena: 0:03:30
- Erref: DUR-009/030
- Kodifikatzailea: Kepa Elortza
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Ohiturak eta sinesmenak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!