Gordailu; Euskaltzaindiaren umeentzako hiztegia

Gordailu; Euskaltzaindiaren umeentzako hiztegia Bergara kalean ikastoletarako materiala prestatzen zuen argitaletxea zegoen: Gordailu. Beraiei eskatu zieten materiala sortzeko. Orduan jakin zuten Salbador Garmendia ere antzeko kezkekin zebilela. Haren bitartez, eta Villasante tarteko zela, Euskaltzaindiak 8 urtera arteko umeentzako hiztegi bat sortzea erabaki zuen. Kritika handiak jaso zituen materialak, baina gaur egun erabiltzen diren hitz asko handik datoz. Erabiltzen diren hitzak jaso egin behar dira; erabiltzen ez direnak alferrik dira, nahiz eta ondo sortuak izan.