Antiguako jela-fabrikan

Antiguako jela-fabrikan <p>Antigua auzoan jela-fabrika zegoen, Juan de Garai kalean, bertan egiten zuen lan berak. Kamioiarekin banatzen zuten jela Donostia osoko etxe eta tabernetan, orduan izozkailurik ez baitzen. Izotz barra batetik atera behar zirenak baino puska gehiago ateratzen zituzten, diru gehiago ateratzen zuten horrela eta diru horrekin hamaiketako egiten zuten langileek, lapurtu gabe, ordea. Urez betetako barra luzeak sartzen zituzten deposito batean, bertan izozten ziren barrak, atera eta gantxo batekin zatitzen zituzten. Langile gutxi ziren, hiru errelebo egiten ziren.</p>