Donostia (Gipuzkoa)

Kokoa xaboia egiteko

Kokoa xaboia egiteko Lizarriturri xaboi-lantegian aritu zen lanean Joxe Pablo eta orduko kontuak kontatu zizkigun. Xaboiak koipea izateaz gain koko-olioa ere bazuen, oso ona baitzen. Itsasoz ekartzen zuten kokoa eta gero gurdiz garraiatu. Alde Zaharreko mutikoek bazekiten noiz heltzen ziren ontziak eta kokoa jateko zain egoten ziren. Kokoak osorik eramaten zituzten lantegira eta bertan ateratzen zien olioa. Opilak ere egiten zituzten eta baserritarrek aprobetxatzen zituzten ganaduari emateko.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan DON-113-024 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Lizarriturri xaboi-lantegian aritu zen lanean Joxe Pablo eta orduko kontuak kontatu zizkigun. Xaboiak koipea izateaz gain koko-olioa ere bazuen, oso ona baitzen. Itsasoz ekartzen zuten kokoa eta gero gurdiz garraiatu. Alde Zaharreko mutikoek bazekiten noiz heltzen ziren ontziak eta kokoa jateko zain egoten ziren. Kokoak osorik eramaten zituzten lantegira eta bertan ateratzen zien olioa. Opilak ere egiten zituzten eta baserritarrek aprobetxatzen zituzten ganaduari emateko.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia