Aita leihoan zain

Aita leihoan zain Dantza. Aita leihoan egoten zen zain. 10:00etarako etxera. Bitan utzi zioten gauerdian bueltatzen. Handik gutxira aldatu ziren gauzak.

-Eta zuen dibertitzeko modua, orduan, dantza itea jutia.
-Dantza itia zan, besteik ez. Ta nere aitta eoten zan han leihuan holaxe jarri, noiz… Hamarrak paiño lehen, etxea! Ni, ezkondu baiño lehen, bi bider o holaxe junda no hamabitan. Bi bider o hola utzi zian, Añorgako… hemen, Añorgako festetan behiñ eta Ibaetako festetan. Eske gabian atea ta behin ez gea in gu.
-Illundu orduko etxian.
-Bai, bai, bai. Beno, hala zan ordun, e!
-Senarra: Bai ba! Hala zan ta.
-Ez, kanpuan ta gabian ta ez […]… handik bela hasi zan jendia ya… ya apaita juten ta /da/… bat eta beste, baiño gue garaiyian ez zan hala artian.

Egilea(k): Idoia Etxeberria (Badihardugu Euskara Elkartea)