16 urterako, nobiotan

16 urterako, nobiotan <p>Gaztetako aisialdia. Igandetan lagunak irteten ziren. 16 urterako hasi zen mutilarekin; biak zaldi-karroan joaten ziren plazara. Gero soldadu eraman zuten.</p>

-Eta, gaztetan denbora libria eukitzen zenun,denborarik dantzara juteko-edo?
-A igandian? ez dakit ba ze esango dizuten ta nola esango dizuten, ba ateatzen giñen lagunak, baiño hamasei urterako hasi nintzen honekin.
-A bai, orduan nun baiten ezautu zenun?
-Bai
-Nun ezautu zenun?
-Donostiyan, bera zaldi karruakin etortzen zan eta ni ere zaldi karruakin etortzen nitzan eta biyok ezautu giñan.
-Gero, gerra eraman zuten, ta zenbat urte in zitun /intzitun/ gerran? “desde el treinta y seis. Treinta y seisen orduntxen kuartelea sartu zan, “de quintos”.

Egilea(k): Izar Uria Egaña (Lizardi Institutua)