Aieten sagardotegi asko zegoen

Aieten sagardotegi asko zegoen <p>Aieteko sagardotegiak. Katxola, Lastuene, Erramunene, Munto... Floreseko semea albaitaria zen.</p>

Aieteko sagardotegiak. Katxola, Lastuene, Erramunene, Munto... Floreseko semea albaitaria zen.

- Katxola.
- Eta gero bi ziran ez?
- Laxtuene, bestia. Laxtuene sagardoteya. Laxtuene baserri bat zan, Laxtuene zala hoi zan gure etxetikan aurreo oaindikan. Oyamendiko (Oriamendiko) parian. Ta hor juten zian aittoñak danak bertsokan. Han eoten zian. Bai.
- Lastuene.
- Laxtuene, bai. Ta Erramunene're zan sagartoteya edo restaurante bezela. Janak eta ematen zuena... zean Erramunene're.
- Eta Munto?
- Ta Munto hoi're, hor'e jende asko juten zan Munton... Munton'e. Hor, geo... Munton ta Ixturin ta... Hor...
- Flores?
- Flores ya Muntotikan Matia aldea.
- Ze baserri bat.
- Ta hori ere sagardotegiya zan?
- Hoi're sagargoteya uste det /ustet/ zala.
- Orduan, asko zeuden?
- Bai, bai. Bazauden. Ni ez nitzan sekulan hor... ez nun ezautu ho e! Baiño hor ezagutu nun nik! Eta horko semia betenayua zan. Deneta, baserri guzita ibiltzen zan betenayua. Bai.
- Floresekua?
- Bai. Nola izena zun ez naiz gogo... oain gogoratzen. Gizona jator askua!