Donostia (Gipuzkoa)

Zakar asko ikatzarekin erretzen zen

Zakar asko ikatzarekin erretzen zen Etxeberria baserriko "esneketaria" etxez etxe aritzen zen esnea partitzen. Txerrientzako jana eramaten zuen batzuetan, baina kaletar askok ere bazituzten beraien txaboletan txerriak zakarrak jateko. Hala ere, orduko zakar asko erre egiten zela dio. Sua egiteko ikatza erabiltzen zuten. Bere osaba batek aroztegia zuen eta haren bitartez lortzen zuten sua.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan DON-053-037 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Etxeberria baserriko "esneketaria" etxez etxe aritzen zen esnea partitzen. Txerrientzako jana eramaten zuen batzuetan, baina kaletar askok ere bazituzten beraien txaboletan txerriak zakarrak jateko. Hala ere, orduko zakar asko erre egiten zela dio. Sua egiteko ikatza erabiltzen zuten. Bere osaba batek aroztegia zuen eta haren bitartez lortzen zuten sua.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia