Gabonetako otordu bereziak
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan DON-029-037 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan zer jaten zen. Aza olioak. Bisigua. Haragia. Konpota.
- Proiektua: Donostiako ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Idoia Etxeberria
- Data: 2009(e)ko urriaren 08a
- Iraupena: 0:01:14
- Erref: DON-029/037
- Kodifikatzailea: Idoia Etxeberria
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Eliza giroko ospakizunak
Transkripzioa
-Gabonetan, ze gehio jaten zan?
-Gabonetan? Gabonetan zan, tipikua zan, 'azoliyuak', ezautzen dezu hori? Ez dezu ezautuko.
-Ez baiña, entzunda daukat.
-[…] Eltzeka bat aza eosi, ta, oliyo gordiña bota gaiñea ta, geo ez dakit ze botatzen […] aza oliyuakin, platerka bat hoi, aza. Gero, pues, zea hori, bixigu hori, ta geo pues, zea, haragiya, haragiya o arkumiana o, o txerriyana o, behiyana o, segun ze haragi klase, hoi.
-Eta postre?
-Postria zea, este, nola da hori? Macedonia esatea nijuan ez, macedonia ez, konpota, konpota.
Egilea(k): Maddi Gallastegi
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!