Donostia (Gipuzkoa)

Sagardoa egiteko prozesua

Sagardoa egiteko prozesua Sagardoa egiten zuten etxean. "Kiskilla" eta sarea erabiltzen zuten sagarrak batzeko, eta sagar zakuak gurdian eramaten zituzten. Sagarra eskuzko makinan txikitzen zuten. Etxeko sagar motak aipatzen ditu. Patsa ganaduarentzat. Hiru bat hilabete behar zuen kupelean, irakiteko. Auzoko baten anekdota, sagardoari ur asko bota ziona.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan DON-018-041 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Sagardoa egiten zuten etxean. "Kiskilla" eta sarea erabiltzen zuten sagarrak batzeko, eta sagar zakuak gurdian eramaten zituzten. Sagarra eskuzko makinan txikitzen zuten. Etxeko sagar motak aipatzen ditu. Patsa ganaduarentzat. Hiru bat hilabete behar zuen kupelean, irakiteko. Auzoko baten anekdota, sagardoari ur asko bota ziona.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia