Umeak Paristik ekartzen zituzten

Umeak Paristik ekartzen zituzten Etxean jaiotzen ziren umeak. Emagina. Haurrak Paristik zetozela uste zuten.

Etxean jaiotzen ziren umeak. Emagina. Haurrak Paristik zetozela uste zuten.

-Eta hemen partera-edo nor ibiltzen zan?
-Bai, partera o zeoze etortzen zan. Ta nik entenitzen ez. Hor, egun batian kanpuan neola, ebitan, […] neola, emakume bat etorri zan: “Sí, es que he estau en un parto”. Ta nik: “Ze esaten du andri honek!”. Parto ta ze…. “He estau en un parto y ahora pues voy a casa, y… esta lloviendo”, ta… “Bueno, ze? Partua, zer da partua?”.
-Ez zan hitz eiten hortaz. Holako kontuak ez zian aipatzen?
-Ez zian /etzian/ esaten!
-Ez?
-Nik, nik ez nekin!
-Umiak nundik zetozen ta… ez zizueten…?
-Hori esaten zizueten, Paristik zetozela?
-Paristik, zea, ta /da/ han… “Ez, ez”. Ez dakit zeinek, gue ahizpa o nik o ez takit, gu ahizpak… “Ez, ez, umiak tripatik etortzen gea”.
-Ez ba!
-… ez zan esaten.