Bilbo (Bizkaia)

Frankismo gorrian lur harritsuari aitzurra sartzera ausartu zen gizona

Frankismo gorrian lur harritsuari aitzurra sartzera ausartu zen gizona <p>Gaztaroko kontuak gogoratzerakoan, gazi-gozoak etortzen dira. Francoren errepresioa, esaterako. Zaila zen orduan euskararen alde jardutea. Horregatik eskergarriagoak dira lur harritsu hartan aitzurra sartzera ausartu zirenak. Euskara eta Euskal Herriari buruz ez zegoen informaziorik. Eta norberak formatu behar zuen bere burua. Irakurtzen ziren liburu batzuk serioak ziren eta beste batzuk fantasiatsuak, baina horiek ere laguntzen zioten gure nortasunari eusten. Eta Otxandio bezalako herri txiki batean Bittor bezalako pertsona bat izatea harrigarria zen. Testuinguru horretan epaitu behar da haren lana.</p>