Bilaketa

Pasarteak (25)

• Portzelanazko lapikoak
    ...zen dute. Parrilla bat zuten haragia egiteko, eta surtan egiten zuten gainontzekoa.
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Bordaberri baserria nolakoa zen; argindarrik ez
    ...zuluan sartu ta traaak in, ta puskatu, e, ta gero surta. Ta hoi dana puska-puska-puska, dana zulatuta eme...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Sutarako hautsa, arropa zuritzeko
    ...opa txu… -Eta zer zan, sutako hautsa hartu ta…? Surtako hautsakin. Hemen erropa guk ez genun... etxekok...
  • Umetako jolasak
    ...ntzako. Eta guk hartzen genitun [mazalostuak] eta surtara botatzen genitun, zeatik harek iten zun sua ika...
  • Amona plazara berdurarekin; Donostia erre zutenekoa
    ...umi hoik!” Beti esaten zun. “Nola hil ote zian!”. Surtan! Ez zian /etzian/ azaldu! Erre zuen, ta klaro, e...
  • Fedea galdu da
    ...biltzen zen? -Trumoia ta tximista hasten zunian, surtan erretzen zen. Ui! Trumoia ta tximista! Kandela b...
  • Argia bai, baina urik ez etxean
    ...zeko, lixiba egiten zuten etxean, tina batean eta surtako hautsa botata.
  • Gobada
    ... ez baigenun lejiaik ibiltzen. Guk ibiltzen genun surtako hautsa ona, eurra ona izaten zen 'ta! Hautsa tx... botiz, ura botiz, ura botiz, betetzen zenin, geo surtako hautsa... Egurra 're ona izaten zen, zen pizarr...
  • Arropa garbitzeko teknikak
    ... Kuela bat itxiya itten zen hora, ur irakiña bota surtako hautsa paketin jarrita. Biño kampun hola utzita...
  • Arropak, txuri
    ...tu. Bera xaboiarekin aritzen zen, baina gogoan du surtako hautsarekin ere aritzen zirela. Gauean belarret...

Emaitzak: 25 | Orriak: 1 2 3