Berriz (Bizkaia)

Felipe Alberdiren inguruko kontuak

Felipe (Alberdi) Ganekoetxean jaio zen. Etxe aurreko bolatokiaren parean "Palazio zaharra" esaten zioten etxea zegoen. Kanpotik egurrezko eskailera zuen. Felipe `Berdugo´aren aita trenbideetako nagusia zen. Feliperen lehenengo emaztea Eskoriatzakoa zen eta bi seme-alaba izan zituen harekin. Gero Aurea Zengotitabengoarekin ezkondu zen. Aurearen ama on Luis Mari Gaztelurrutia abadearen arreba zen. Gazterik hil zen eta senarra, Primo Zengotitabengoa, alargun geratu zen bi alabarekin: Aurea eta Dominga. Dominga moja joan zen, misioetara edo, eta ez zen gehiago itzuli.