Bermeo (Bizkaia)

Sareak tindatzen; murtzilak

Sareak tindatzen; murtzilak <p>Kotoizko sareak tindatu egiten ziren. Nylon mota bi zeuden; batek ez zuen murtzila, korapiloa, ondo hartzen. "Laskie" egiten ikasi behar izaten zen, ("laskie" murtzila baten izena da).</p>

Transkripzioa

- Emoten izan dotsoie /izantsoie/ tintie ba horrekaz eindde, ze arbola ezan da bera? haren zozpalak kendu ta ein dxo-dxo-dxo-dxo ta harekaz tintie, baie gero alkatrana be bai, alkatrana be bai, alkatrana ta doie "cincuenta y algo" "seis"en edo haulan alkatrana-ta emoten izan dotsoie /izantsoie/ ta gero nylonak urten dauenin ba nylonak ez dau okin problemarik, nylonak ez dau okin problema garau bat bere. Ta hari dxoten izan da, nylona baie bat izan da brillodune ta karo ez dau hartzen izen moropillue euskeraz, guk murtzillie esan izan dotsagu /izantsagu/ ez dau, ta gero eitteko zera bere, juntie hari bet bestiaz haridxegaz, jakin bihar izan da /bizanda/ eitteko laskie ta, ikasi bihar izan diz /bizandiz/ geuza batzuk ba, ostantzien eitten izan da "de nudo a nudo" txafa eitten izan da tqa klaro ba feo, feo ta zulue.
- Laskie zer da?
- Laskie da hari bi haulan imiñi haulan, "dra" ta bestien begidxe ta "drink". Laski da murtzile baten izena. Bai laskie., bai.