Artoaren atalak: "garafie", artobizarrak, txokorra...
Hizlaria(k):
Hormaetxea Uriagereka, Txomin
Artoaren azalari "garafie" deitzen diote. Arrantzarako erabiltzen zuten askotan, amuan jartzeko. Koltxoiak egiteko ere asko erabiltzen zen "garafie". Artobizarrak erretzeko eta infusioetarako egiten zuten eta txokorrak sua pizteko.
- Proiektua: Bermeoko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Nerea Goiria Mendiolea
- Data: 2010(e)ko urriaren 18a
- Iraupena: 0:04:36
- Erref: BRM-015/031
- Kodifikatzailea: Nerea Goiria Mendiolea
- Gaia(k): Itsasoa » Lan-tresnak eta azpiegiturak » Lan-tresnak , Baserria » Baserriko lanak » Artoa , Ohiturak eta bizimodua » Bizioak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!