Berastegi (Gipuzkoa)

Gidabaimena atera zuenekoa

Gidabaimena atera zuenekoa Gidabaimena non atera zuen azaltzen du. Gidatzen ikasteko izan zuen pasadizoa kontatzen du.

Gidabaimena non atera zuen azaltzen du. Gidatzen ikasteko izan zuen pasadizoa kontatzen du.

Transkripzioa

- Ta karneta ateratzea’re jon nintzen zeara, zeako aldapea, eee, klinika ez, ze izena du zea horrek? “Jolín, el anbulatorio aquel que está arriba ahora”, ze izena dun Donostin…Bueno residentzia, residentzia, ta han aldapan geatu ta joan nintzen arkitek injenieroak esan zidan, “bueno oain geratu hau ta arrankatu zak”. Ta “ui, zea, josus!”. Ta, “ze pasa zak, gaizki jarri al haiz?” “Ez, ez, ez det sekula ein nik hoi”. Kotxen hemendik Leitzea kotxe zahar batekin joaten nintzen lagun batenakin ta…
- Bai, ta baiño aurrera joan ta buelta eman ta juxtu-juxtu ez nekin ta “bueno, ez al dek...”, “Nik ez baidet hau behin’e ein”, ta “ez al dezu behin’e egin? Ez? Enbragiai utzitakoan frenori utzi iozu ta ikusiko dezu ze earki". Ta itten nun, ta bai zea, ez nion, frenoari uzten nion baiña enbragei ez ta atzeraka ta […] "Ez ditela karnetik emango esaten ez ziak ba hola!” ta... Bueno in nun, hirugarrengoan eo laugarrengoan in nun, ta hala karneta atera nun…

Egilea(k): Josu Diaz de Otalora