Bera (Nafarroa)

Pasaiako portuan

Pasaiako portuan Iskanbila zegoen Pasaiako portura iritsi ziren egun batean, kontrabandoaren istorioarekin. Hauek Terranovatik zetozen. Tenientea eta karabineroak etorri ziren itsasontzia goitik behera begiratzera. Alvarez Tenienteak kontrabandotik ezagutzen zuen Matxikote. “¿Cuanto llevas aqui? ¿No te daba la frontera?” Galdetu omen zion. Kontrabandoko Whiski botilak armairu batean zituzten ezkutatuak eta Mando batek galdetu omen zion Matxikoteri zer zen armairu hartakoa eta honek sukaldariarena zela esan zion nahiz eta “caballo blanco” izan.