Bera (Nafarroa)

Anekdota. Dirua gorde

Anekdota. Dirua gorde Hamabi urtera arte eskolara joan zen. Oporren ostean, egun erdiko eskola izaten zuten soilik, hamabost egunez. Ordu bateko bidea zuten eskolatik baserrira. Ama astean behin dendara (Mariarenera) joaten zen. Amak bi sos ematen zizkion dendan berendua (askaria) erosteko (olata txiki eta txokolate pastilla). Baina berak gosea aguantatu eta dirua gorde zuen. Bere ama dendara joan zenean enteratu zen eta zertan gastatzen zuen galdetu zion (gozokietan gastatzen zuela uste baitzuen). Erakutsi zionean, amak hartu zion berriz dirua.