Beasain (Gipuzkoa)

Itzultzaile soldadutzan

Itzultzaile soldadutzan <p>Soldadutzako kontuak. Gehientsuenak erdaraz jakin ez. Erdaraz ez zekien bizkaitar bati esandakoa itzuli behar izaten zion, baina berak ere ez zion ezertxo ere ulertzen.</p>

Transkripzioa

- Orduan izaten zen erdera ikastera, ba, kanpora joaten ziren batzuk soldautzara joateko orduan, ba, zerbait jakitzeko… Ba, Arabara edo…?
- Ba, ez, ke, ba!
- Lehenago ez?
- Lehenao ez dakit nik ze zeauko zan, baiño lehen´e ez zan jungo, zeatik ni soldau jun nitzen garain nik bizkaitar baten traduzimentue ein behar izan non. Ta nik ez nion ente(nd)itzen bizkaitarrai ta neonek´e ezin non esan harek ze esan nahi zoon. Hoi, hoi nei gertau zitzaian Arakan.
- Baiño ez, ordun ez zan juten. [Bueno], jun balitz soldauskaa juteko zean erdeaz han ikasten zendun. Beharko ikasi!