Barrika (Bizkaia)

Gabon-gaueko ogi koskorra gorde

Gabon-gaueko ogi koskorra gorde <p>Gabon-egunean, ogia hartu, gurutzea egin gainean, muin eman eta hasten zen jaten. Lehenengo zatia, mantelaren azpian gordetzen zen, eta hurrengo urterako gordetzen zen mantela kendutakoan. Ez zen lizuntzen.Txakur amorratuari zati bat emanez gero, kendu egiten dio amorrua. "Ogi salutadu" deitzen zaio.</p>

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan BKA-002-054 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:

Gabon-egunean, ogia hartu, gurutzea egin gainean, muin eman eta hasten zen jaten. Lehenengo zatia, mantelaren azpian gordetzen zen, eta hurrengo urterako gordetzen zen mantela kendutakoan. Ez zen lizuntzen.Txakur amorratuari zati bat emanez gero, kendu egiten dio amorrua. "Ogi salutadu" deitzen zaio.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia