Gabon-gaueko ogi koskorra gorde
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan BKA-002-054 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabon-egunean, ogia hartu, gurutzea egin gainean, muin eman eta hasten zen jaten. Lehenengo zatia, mantelaren azpian gordetzen zen, eta hurrengo urterako gordetzen zen mantela kendutakoan. Ez zen lizuntzen.Txakur amorratuari zati bat emanez gero, kendu egiten dio amorrua. "Ogi salutadu" deitzen zaio.
- Auzoa: Goierri
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Itxaso Antuñano Zeanuri
- Data: 2011(e)ko urriaren 19a
- Iraupena: 0:01:21
- Erref: BKA-002/054
- Kodifikatzailea: Arantza Bilbao
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Erlijioa » Ohiturak eta sinesmenak , Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!