Azpeitia (Gipuzkoa)

Lursailen izenak. Arroitako erromeria

Lursailen izenak. Arroitako erromeria Arauntzan lursail asko ziren, ez oso onak baina asko bai. Hango lurren izenak aipatzen ditu. Etxaungo lurren izenak ere gogoan ditu. Arauntza esan arren, baserritik gorago dagoen mendia Arroita dela esaten du. Arroitan, San Ferminetan egiten zen erromeria, baina gutxi iraun zuen. Hara joaten zirenei afaria ematen zieten ahizpak eta. Zestoako lehengusuak, hara erromeriara joan eta Santa Engrazi aldetik bueltatu beharrean Lasaora jaitsi eta handik berriz Aizarnara. Bera ez zen izan oso dantzaria.