Azpeitia (Gipuzkoa)

'Sakabi'ri solfeatzen

'Sakabi'ri solfeatzen <p>Faustino Azpiazu <em>Sakabi</em> soinu-jotzaileari musika piezak irakasten aritu zen. <em>Sakabi</em>k ez zekien solfeorik eta I&ntilde;akik, berriz, ez zekien soinua jotzen; hala, notak banan-banan abesten zizkion trikitilariari. Gero, hark soinuarekin jotzen zituen, pieza atera arte. <em>Sakabi</em> azkarra zela eta soinua jotzeko hatz egokiak zituela dio.</p>

Tamaina:

Faustino Azpiazu Sakabi soinu-jotzaileari musika piezak irakasten aritu zen. Sakabik ez zekien solfeorik eta Iñakik, berriz, ez zekien soinua jotzen; hala, notak banan-banan abesten zizkion trikitilariari. Gero, hark soinuarekin jotzen zituen, pieza atera arte. Sakabi azkarra zela eta soinua jotzeko hatz egokiak zituela dio.