Azpeitia (Gipuzkoa)

Ostatuan entzun beharrekoak

Ostatuan entzun beharrekoak Ostatuan militarrak ibiltzen ziren gehienbat. Ostatu hartan etxekotzat hartu zuten nagusiek.

Ostatuan militarrak ibiltzen ziren gehienbat. Ostatu hartan etxekotzat hartu zuten nagusiek.

- Eta zer zan aberats jendea ibiltzen zan? Esan dezu militarrak eta ibiltzen ziela.
- Militarrak danak, danak abiadore ta hortan zeuan... Komedoren zabiltzan zu serbitzen eta plato bat jaten zeben ta "oye", "por ejemplo un filete edo zeozer" ta "oye, a mí no me has traído", zea, bigarren aldiz, ta esan "¿no te he traído?", "no, no, a mi no me has traído", ta jun sukaldea ta berriz eskau ber izeten zendun. Eta "un desastre". zenbat pasau gendun? Banun nik [...]
- Ta zazpi urte in zittuzun han?
- Han, bai, baiña zan [...], ez zien onea etxeko bezela hartuta neukeben, etxeko bezela, eta ni giltzak armayun ta dana giltzapin eukitzen zeben fruta ta dana holakue, eta nik giltzak nitunin, hartu ta ni ez nintzen[...]. Ta neskai neure lagunai askotan pasatzen niyon jana ta asko.