Azpeitia (Gipuzkoa)

"Bandera española" jateko

"Bandera española" jateko <p>Soldadutzan, behin "bandera espa&ntilde;ola" jarri zuen bigarren plater gisa: hau da, tomate artean tortilla. Asko gustatu zitzaien ideia soldaduei.</p>

Tamaina:

Soldadutzan, behin "bandera española" jarri zuen bigarren plater gisa: hau da, tomate artean tortilla. Asko gustatu zitzaien ideia soldaduei.

Transkripzioa

- Ta beste baten'e akordatzen naiz... zea... minuta... eguardiyen papela ipintzen ziguen bakoitze.... letu ta eztakit ze ta bigarrengo platue behinek pehin “bandera española”.
- Hara, zer zan hoi?
- Bai, neuk ze ipiñi ez naikiyen, ta "bandera española" ipiñi nun. Ta geo eztakit, ba, "piletes con patatas fritas" o eztakit ze ta... geo postrie. Ta... hala behinik pehin, teniente enkargauek, ez kapitan enkargaue zan, kapitan enkargauek zea... Villegas. Ta hala behinik pehin kabuei hots ein diyo. Zeak e... bi zerbitzen ibiltzen zien goante zuriyekin, bi mutil ibiltzen zien nahi det esan o... hamazazpi bat lagun eo geyena eoten zienien, ta bost'e bai... ta bi ibiltzen zien zerbitzen. Ta hots ein diyo zeai... kabuei enkargauek... sukaldekuek eta: “¿Qué es esto de bandera española?”... ehundoko azento... andaluze zan ba...
- Bai, “¿Qué... eso bandera española?”...”¿Pues?” ta “Aquí pone..." zea... "ensaladas, segundo plato, bandera española, filetes con patatas fritas y postre... pone. Y, ¿qué... qué es esto?”. Ta “Pues no sé lo que es”. Ez zekiyen, ez zekiyen harek eta! Neuk indeko minuta zan, neuk erainazitako minuta zan. Ta geo nei hots ein zien ta... nik jakin'e erderaz ikearri ez ta dardarraz... ta “tranquilo, tranquilo, tranquilo... ¿Qué es, esto bandera española?” ta “A... esto es una chorrara. He puesto eso..." eta “Pues, ¿qué?” ta “bueno, en vez de poner... tortilla con..." zea tomatikin tortillie “en vez de poner tortilla con tomate, le pones los dos lados tomate rojo y medio, en medio amarillo, tortilla. Y pone... hace bandera española". Ta “Bueno a ti... te quitamos galones y te ponemos, te vamos a poner a ti" esan zien. "A ti te..." kabuei esan ziyon "a ti quitar galones y le vamos a pone a ti". “No, no hace...”. Jakiñe, ba, tortillie bi exkiñetan ipiñi zea...
- Bai, ba, "bandera española"
- Beitu!