Azpeitia (Gipuzkoa)

Apustuak egiteko zaletasuna Azpeitian

Apustuak egiteko zaletasuna Azpeitian <p>Apusturako ohitura zegoen lehen Azpeitian. Zer-nolako apustuak egiten ziren azaltzen du.</p>

Apusturako ohitura zegoen lehen Azpeitian. Zer-nolako apustuak egiten ziren azaltzen du.

- Hamen geo zan ohiturie apuxtua.
- Bai, apustuzaliek.
- Laixtekan.
- A, laixterkan?
- Bai, pixkat parrandan zabiltzenien ta muturre berotutekun... hemen goitik behera turbina bat zan, oin botata dao baiño eta... handiken bueltie o bestela galtzadatik galtzada esaten ziyoen. Axkoitire jun ta sarreran galtzadie hasten zan tokiyen han buelta hartu ta honea... Baiño asko apustuk e... gabin e! Bua! Earra zan hau garai hartan bizitzeko.
- Ta zeu... in al zenun apustun bat o? Akordatzen al zea?
- Bai?
- Entrenauta?
- Entrenatzen... gabaz hor ibiltzen giñen, “jendeik gutxina nun ibiltzea? Han” ta “hara jungo gaittuk” eta. Ba, ordun eske... beste eze ez zan da!

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)