Azpeitia (Gipuzkoa)

Etxea errekisatzera etorri, baina zorte ona izan

Etxea errekisatzera etorri, baina zorte ona izan Etxera errekisatzera etorri izan ziren, baina ez zieten abererik eraman. Lehen zer ganadu izaten zuten azaltzen du. Ez zitzaion gustatzen artzain lana.

- Etxea rekisatzea ta ez zien etortzen?
- Ba, bai. Izen zien. Bai, bai, bai. Izen zien. Oin gure etxetiken behik eta holako zeaik eta ez zuen eman, e! Baiño, bai, bai etxie... joder!
- Zuek ganadu asko zenduen... hemen?
- Ez, asko’re ez. Oin geyo, ordun baiño. Oin geyo eukitzen deu.
- Ordun ze ganadu eukitzen zenduen? Behiek?
- Ordun eoten zien gure etxin, ba, lau-bost bat behi. Ta geo ardiyek. Beste ardi mordoxka bat. Hirurogeita hamar bat ardi o larogei bet ardi o... hola. Aittek afiziyo haundi zun ardiyetako, ta nik ez det behin’e izen afiziyoik ardiyetako.
- Zu ez ziñen artzain behin’e ibili?
- Bueno, ibili nitzen, bai. Ibili bai baiño ez gogoz, gogo haundiyekin e!