Azpeitia (Gipuzkoa)

Karrozarako materiala

Karrozarako materiala Karrozetarako gurdia Azkoititik ekarri zuten hasiera batean. Baina gerora, Azpeitian bertan sortzen zituen. Karrozetarako ideiak egunerokotasunetik hartzen zituen.

Transkripzioa

- Hori, esan dezu... hori lelenengo karrozak izen ziela ganuekin, gurdi bat... eta gero, zuek dekoratzea.
- Bai, bai. Eta lelengo karruek Axkoititik ekartzen zien. Axkoitiyen karro bat bazauen hemengue baiño ixtuoue ta zea... Axkoititiken ekartze zan urte batzutakue, eta gero, bertan in zen karrue, bertako... in zen karrue. Ta gero, ideak eukitze nitun nik, ba, "por ejemplo" hor daon bat bezela... Bolobolo zabillen jendien artien, bolobolo zabillen, gizona illergire alleauko zala... Baietz ta ehundo bolobolo zabillen, eta orduen, koño, bueno, karrozie. Ta hortxe azalduko da. Zea, "media luna" bat, "media luna" bat e... "media luna" bat ein... oseake guk lenuo jiyo genun pertsonie harutz. Bai, geo, bai zean... herriyen ze zea zabillen ta asko beitzen niyon nik.

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)