Eskolan nazionalaren eta mojen arteko aldea

Eskolan nazionalaren eta mojen arteko aldea <p>Eskola nazionala plazan zegoen, eta goizero jartzen zuten han bandera. Geroago, Miserikordiako mojatan ibili zen ikasten. Hura eta eskola nazionala berdin samarrak ziren. Eskolatik meza nagusira joaten ziren, eta uniformea eramaten zuten orduan. Sarritan errezatzen zuten. Nazionaletan neskak eta mutilak ibiltzen ziren, baina bananduta egoten ziren. Mutilentzat Floriako eskola ere bazegoen. Mojak ez ziren gogorrak; bai, ordea, nazionaletako maistrak.</p>