Futboleko entrenatzaile eta Anaitasunako aholkulari tekniko

Futboleko entrenatzaile eta Anaitasunako aholkulari tekniko <p>Gerora futboleko entrenatzaile lanetan aritu zen Azkoitian eta horretarako, titulua atera baharra izan zuen Donostian. Anaitasunako aholkulari tekniko ere izan zen.</p>

-Eta fuboleko presidente egon ziñen?
-Ez. Fubolista hamen ibilli nintzen gerora entrenadore. Eta hori titulue atera gendun behintzet Espaiñiko kanpeon atara gendun.
-Nun ateratzen zen titulu hori?
-Kursillue ein ber entrenadorien kursillua.
-Nun, Azkoittin?
-Ez, Donostian, eta eman ziaben. Gero hoixek bi titulo edo zerak die, batzuek hamengo ekipuekin eta zera eitteko, berriz beste batzuk kategoria haundixagoko. Nik txikixa atera nun, haundirako ez nintzen presentau´re ein.
-Ume gaztek entrenatzen zittuzun?
-Geure edadekuok edo, fubola´re kategorixek ba, profesionalen zera hoixei, eta [...], eta ni gero hamen hasi nintzen herrixen eta kanpeon atera nun.
-Eta bitartean lanean jarraitzen zendun?
-Lana, bai. Gero direktibo´re egon nintzen, "asesor técnico" esaten zen hori’re egon nintzen Anaitasunan. Ordun Nanclares edo beste bat zeon entrenadore, eta harekin terzerara edo ixo zan; eta hari lagundu, eta Atotxan jokau gendun Hernanin kontra.
-Zer lan egiten zenun?
-Hari lagundu. Harek berak egiten zun, haure maixu zan, hamen umien maixue.