Ume txikiekin egiten zen jolas-kanta

Ume txikiekin egiten zen jolas-kanta <p>Umeei atzamarrekin edo karduberarekin egiten zitzaien jolas-kanta.</p>

Umeei atzamarrekin edo karduberarekin egiten zitzaien jolas-kanta.

Transkripzioa

- A! Bai. Hori umiai esaten jakon: "Liliritte, margaritte, ta hi sobraritte". Ta izeten zien, holako zerak izeten zien.
- Esplikau hori.
- Hori zan, kardubera bateaz. Karduberiak eukitzen dittu holako... [guatina] moduko batzuk, eta hareik arrankau egitten zien ta "Hau liliritte, hau Margaritte...", ta gero putz eitten zan ta "hau bestiau sobraritte!" Ta egoten zien holako zerak. Pasatzen dana da, oin neuk be gauza asko ahaztuta dauket.