Jatekoa urri, gerraostean

Jatekoa urri, gerraostean Jaten zutena: normalean babarruna, jaietan garbantzua. Porru-patatak, azak... Ezkondu ostean gosetea izan zen. Errazionamendua. Jatekoa eskas, etxea ordaindu behar...

-Zer jaten zenduen normalian?
-Normalien babie gehixena. Gehixena babie. Garbatzua jaixetan eta holan.
-Espeziala haura?
-Bai. Bestela babie gehixen. Eta porru-patatak eta azak be bai. Azak etxien eitten zien eta azie be bai jaten zan. Gero ezkondu ostien gogorraua izen zan, orduen ezkondu ostien zera eon zan eta.
-Gosetia?
-Bai. Apur bat gogortxuao izen zan guretako.
-Razionamentua-ta egongo zan, ezta, gero gerraostian?
-Ezkon ostien, e, ño!, jan eskasisidadie (sic) ta, dirue be eskasidadian eta, etxie pagau in bihar-eta rentan-eta.