Arantza (Nafarroa)

Herrian urik ez eta lamien putzutik ekarri. Lami eta sorginen esaerak

Herrian urik ez eta lamien putzutik ekarri. Lami eta sorginen esaerak Herrian idortea izan eta herriko batek esan zuen berak ekarriko zuela ura. Beste batek erantzun zion ezetz, lamiek ez ziotela utziko. Eske joan zen eta ura ekartzeko ontzia tximinizulotik beheiti bota zuten lamiek. Gauez ibiltzen ziren. Lami eta sorginei esaten zieten, eguna egunezkoentzat eta gaua gauezkoentzat. Norbera bere tenorean oheratzen zen. Sorginei eta lamiei esaten zieten “Onezko bahaiz mintza hadi, gaizto bahaiz alde hadi”.