Arantza (Nafarroa)

Zenbat jende oihanean lanean. Lan motak

Zenbat jende oihanean lanean. Lan motak 52 lagun ziren haien kuadrilan lanean. Kontratista Donamariakoa zen, Andiarena.Beste 18 aritzen ziren beste kuadrila batean estakista. Gero kuadrila gehiago heldu ziren eta bakoitzak bere lana zuen: mandoekin, bideak egiten, barrenatzen... Lan bakoitzean egiten zutena azaltzen du. Estakistak arbola bota eta zura eta egurra egin. Hasieran Iratin bertan egiten zuten lan hori, gero egurra Agoitzera eramaten zuten ibaitik barna zurgindegira. Kontratistak zapinu eta kalamarrua izeneko tresnak erabiltzen zituen.