Arantza (Nafarroa)

Arantzan ongi izateko errekete izan behar zen. Gerran hildakoak

Arantzan ongi izateko errekete izan behar zen. Gerran hildakoak Txapela gorria jantzi behar izaten zen Arantzan ongi bizitzeko, Erreketeen alde egin, alegia. Norbertok 3 senide zituen gerran eta horregatik ezin zen Errketeen alde jarri. Aranztar asko izan ziren gerran. 14 hilak. Nicolás Etxeberria izan zen lehenbizikoa. Beste batzuen izenak ere gogoratzen ditu. Koinatuak esan zion gerra ondotik, oraindik ere hasteko zegoela gerra, orduan heldu baitziren ezinikusi handienak. Gerran hil edo zauritutakoen familiei pentsio zerbait ematen zieten.