Gaztagintza; herrira zerbaiten trukean ematera
Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.
Hizlaria(k):
Aranguren Alberdi, Maria
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-056-031 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Etxean gazta egiten zuten; lexiko interesgarria: "gatzagixa"... Gazta erraz alperrik galtzen zen. Tenperatura egokia (freskoa) eta toki iluna behar izaten ziren. Kea, kolorea hartzeko. Gazta erregalatu (abadeari...) eta saldu ere egiten zuten. Herrira saltzera joaten ziren; trukean egiten zuten. Astoaren garrantzia baserrietan.
- Proiektua: Deba Eskualdeko Ahotsak - Antzuola
- Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao
- Data: 2005(e)ko ekainaren 01a
- Iraupena: 0:03:35
- Erref: ANT-056/031
- Kodifikatzailea: Itziar Alberdi Bilbao
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Baserriko animaliak , Baserria » Baserriko lanak » Herrira saltzera, erostera , Euskara » Lexikoa
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!