Trenaren garrantzia

Trenaren garrantzia. Trenbidea nondik nora zihoan. Erromeriatara edo elizkizunetara trenez etortzen zen jende asko.

- Trena oso inportantia zan orduan. [...]
- Guk hemen trena praktikamente... Urte pilla bat izengo dia trena kendu zebela be. Ni Kaxetako tren txikixakin akordatzen naiz.
- Hauraxe da azkenengua.
- Zeuek be ezautuko ziñuen trena haundixa.
- Jente asko ibiltzen zan orduan. Hamen estaziñotan eta. Uzarrara orduan etortzen zan jentia, [...], bueno! Bergan Pazkuetan [beste]. Trena betian etortzen zan jentia erromeixara Uzarrara, ordu bittako trenian eta. Eta elizkizuna edo zeoze zanian eta, trena bete-betia. Santa Lutzietan Zumarrara eta, billetiak saltzen gizon bat zenbat etortzen zan, hamabittako trenian etorri, bertan geratzen zan eta takillara, kanpuan billetiak emuten zittuen; jente asko.