Andoain (Gipuzkoa)

"Izeba Pantxika, guapo al nago?"

"Izeba Pantxika, guapo al nago?" <p>Gerra aurrean, amak dotore jantzi zueneko oroitzapena kontatzen du.</p>

Gerra aurrean, amak dotore jantzi zueneko oroitzapena kontatzen du.

Transkripzioa

- Oin beste gauz bat'e bai. Nei... bakaizu mutil koxkorrak zea izateu... ni goatzen naiz egun batian nere amak, ez dakit zertako, jarri zian, ba, galtza txurik eta... bakizu, blusa txuriya ta... ondo orraztuta ta... Ta beheyan izaten gendun amona... amona bat. Ta Pantxika izena zun. Ta "Ramontxo esayozu behekuai, beheko andriai... esayozu aber nola zaudezen". "Izeba Pantxika". Zer?. "Guapo al no?". "Oso guapua!". Ta uain konturatzen naiz etziela, ezin ziala ikusi... zeatikan gu balkoi hau eta bea hemen beheyen ta nola... nola ikusiko ziten ni ez nitzan azaltzen ta nola!
- "Guapo al no?" Bai?
- Oso guapo.
- Ya esta. Konforme.
- Beitu.
- Horrena... horrena goatzen naiz. Ta geoztikan, etorri... gerratikan etorrita esan izandu niyon amona Pantxika, izeba Pantxika goatzen al zea nola? "Bai, oso guapua ziñan e...". Bueno...

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)