Andoain (Gipuzkoa)

Aitaren duintasuna pasatakoak pasa eta gero

Aitaren duintasuna pasatakoak pasa eta gero <p>Gerrari buruzko gogoetak. Aitak pasa zuena ez lioke beste inori egingo.</p>

Gerrari buruzko gogoetak. Aitak pasa zuena ez lioke beste inori egingo.

- Anaian arteko gerra izan omen zan ta [...].
- Kasuak izango zian, etxe berian?
- Ez, ez. Anai arteko gerra, ez; hemen gerra... Bai, geo hemen... Ta etorri zianak? Franco etorri zan Afrikatikan, hua anai artekua al zun harek. Ixtorik. Gure aittak amai hala esaten ziyon: "Dolores", askotan hitz eiten zuen erderaz ta, "Dolores, lo que me han hecho a mí, prefiero que me han hecho a mí que yo hacerle a otro. Yo estoy tranquilo" esaten zun harek. Gaixtua zalako, baiño hil zanian elizan tokiyik ez jendiantzako, jendia kanpuan ta dana eliza dana bete.