Andoain (Gipuzkoa)

`Gitarra zahartxo bat´ abestia

`Gitarra zahartxo bat´ abestia <p>Iparragirreren `Gitarra zahartxo bat&acute; abestia kantatzen du. Etxeko giroa: kantuzaleak ziren denak.</p>

Iparragirreren `Gitarra zahartxo bat´ abestia kantatzen du. Etxeko giroa: kantuzaleak ziren denak.

- `Gitarra zahartxo bat´?
- Bai, hoi: “Gitarra zahartxo bat det neretzat laguna, hortxen…” nola da?
- “Horrela ibiltzen da…”
- “Horrela ibiltzen da artista ezaguna, euskalduna. Egun batean pobre, besteetan jauna, kantari pasatzen det nik beti eguna”.
- Hoi zure amonak kantatzen zun baita´re?
- Bai, hoi´re bai, bai. Hoi. Ta nekan nahiko ahaztuba nekan. Bai. Aurreneko estrofa esango zian, zeatik beira zenbat dian, e! Bai. Baiño politta da, bai. Nei abesti hoik asko gustatu izan zaixkit beti. Ni kantari artian haziya naiz. Amonak hoik, bestiak frantsesez, bestiak opera igual abestutzen zian…