Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Lehengo egunkariak

Lehengo egunkariak <p>Orduko egunkariak <em>La Gaceta del Norte</em>, <em>El Correo Espa&ntilde;ol del Pueblo Vasco</em> eta <em>El Hierro</em> ziren. Aitari asko gustatzen zitzaion egunkariak irakurtzea.</p>

Tamaina:

Orduko egunkariak La Gaceta del Norte, El Correo Español del Pueblo Vasco eta El Hierro ziren. Aitari asko gustatzen zitzaion egunkariak irakurtzea.

Transkripzioa

Orduen egoten zien, ba, “La Gaceta del Norte”, holako haundi bat. Orduen [orrialdie be] ta oin “Correo español”; “El correo español-El pueblo vasco” edo zelan zan? Oin “El Correo” da, baiña “El correo español-El pueblo vasco” zan orduen. Ta “La Gaceta del Norte” ta “Hierro” egozan. Ta “Hierro” zapatutan, baia, astelehenetan, baia hona ez zan aillegau. Horrexek bixek zien. Ta “La Gaceta”n orrialdie ta formatoa zan oso handixe, itzelezko orrialdiek zien. Ta harek holako papel guztixek, ba, bokadilloak eitteko-ta, ba, ekarten zittun, ta erosi gitxiau, baia. Ta gero etxien leiduten zittun. Hari ez eutson ardure egunekoa ixen, zein oin astebetekoa ixen; ba, leiduten zittun.

Egilea(k): Udane Ruiz Serrano (Urritxe institutua)