Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Batetik bestera gaur egungo ikastola lortu arte

Batetik bestera gaur egungo ikastola lortu arte Karmeldarren oilotokian ikastola ian eta gero hainbat tokitan egon ziren: Iser kalean, Goiriatarren txaletean, elizako lokaletan... batetik bestera bidaltzen zuten inongo baliabide barik. Ikastola gero eta handiagoa zen eta gero eta beharrizan gehiago zituzten. Iurretako bi emakumeren laguntza azpimarratu beharreko izan zen, denbora askoan ezer kobratu barik egon zelako euretako bat. Gaur egungo ikastola izan arte, une gogorrak pasatu behar izan zituzten.