Amorebieta-Etxano: Elikadura
Gaiak »
Ohiturak eta bizimodua »
Elikadura
Pasarteak
# | Titulua | |
1 |
Dendan saltzen zutena |
|
2 |
Azal-biko taloak egiten zituzten |
|
3 |
Okela kontserbatzeko aska |
|
4 |
Labesuko ogi distiratsuak |
|
5 |
Derion ebakuatuta |
|
6 |
Ogia eta "labaigarra" etxeko labean |
|
7 |
Legarra zela prestatzen den |
|
8 |
Legarra zela eskuratzen den |
|
9 |
Erbia eta katamixarra, jateko gozoak |
|
10 |
Razioak: bakailaoa, gazta, sardina-zaharrak |
|
11 |
Gabonetan "txakolin, txakolin, txakolinak oin egin" |
|
12 |
Gabonetan txerriki kazola eta arraina |
|
13 |
Etxean txakolina egiten |
|
14 |
Umea egin ondoren, amari oilo-salda |
|
15 |
Epaltza auzoko baserriak; Sagarnabekoan taberna |
|
16 |
Eguneko jatorduak |
|
17 |
Jaietako gonbidautzak eta jatorduak |
|
18 |
Aparteko jatekoa Gabonetan eta domeketan |
|
19 |
Ardoa gutxi baina tabakorri asko |
|
20 |
Txitxarroak erosten zituzten plazan |
|
21 |
Tabernan zahagiak, botilak eta pitxerrak |
|
22 |
Frontean jateko gutxi: gosea |
|
23 |
Elizako hilarriak eta buldak ordaindu beharra |
|
24 |
"Kaittanako" eskolaraino oinez; jateko eskasia gerraostean |
|
25 |
Baserrian neskame; domekero mezara; jatekoa |
|
26 |
Zornotzan eta Bilbon neskame |
|
27 |
Fraidegaien meriendaren inbidiatan |
|
28 |
Eskolarako bazkaria: sardina zaharra eta txokolate ontza, arrebarekin erdibana |
|
29 |
Intxaurrak edo sagarrak lapurtzen bazituzten, egurra |
|
30 |
Ardo zahagia Bizkargin, letania jotzen zuenarentzat |
|
31 |
Umetako zereginak: afaria prestatzea eta galdara garbitzea |
|
32 |
Afalorduan, denak batera |
|
33 |
Domeketako plana |
|
34 |
Janari dena etxekoa |
|
35 |
Ortukoa, sorokoa eta etxeko abereak jateko |
|
36 |
Eguneroko bizimodua eta jatorduak |
|
37 |
Uda partean, bakailaoa erreta |
|
38 |
Gari-jotzea etxez etxe |
|