Amasa-Villabona (Gipuzkoa)

Balsa dantzatzearren kartzelara

Balsa dantzatzearren kartzelara <p>Aian erromeri baten gertaturiko anekdota kontatzen du Pellok. Dantza soltean egin behar izaten zen eta kartzelara eraman zituzten Aiako gazteak lotuan dantzatzearren.</p>

Transkripzioa

- Aian ba al dakizu zer pasa zan? Cuarenta y uno, ni cuarentan jun nintzen bigarren txandan, bueno, cuarentan jun nintzen hemendikan eta cuarenta y uno edo hola izango zan, dos edo hola, kartzela eraman zittuen baltsean ibili zialako neska ta mutilak, zera, Ondarretara, Donostira, [...] kartzela eraman zittuzten e.
- Aiakuak danak?
- Aiakuak!
- Bai? Zeba?
- Bai! Hori Aian galdetzen badezu hola gure adinekuei esango dizute. Hori orain dala hirurogeita hamar bederatzi hamar urte pasa zan Aian hori.
- Ta ze in zieten edo?
- Baltsen ibili zialako Aiako plazan balsen ibili zielako neska ta mutilak bazekiyen ta kastiguz alkatia ta errektorian bitartez kartzela. Orain, zenbat egun in zittuen ez dakit baiño bastante bai e! Hamabost abt egun igual e! Kartzelan. Osea que orain majinak jun beharko lukete.

Egilea(k): Irati Lizeaga (Badihardugu Euskara Elkartea)