Amasa-Villabona (Gipuzkoa)

Jateko berdina egunero

Jateko berdina egunero Esnea zen baserriko diru-iturri bakarra. Jatorduak berdinak izaten ziren ia egunero: taloa eta esnea gosaltzeko, babarrunak bazkaltzeko eta gaztainak afaltzeko. Zerri edo ardiren bat ere hiltzen zen urtero. Haragia kontserbatzeko "zezindu" (zezinatu, gatzatu) egiten zuten. Prozesua kontatzen du.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan VIL-001-013 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Esnea zen baserriko diru-iturri bakarra. Jatorduak berdinak izaten ziren ia egunero: taloa eta esnea gosaltzeko, babarrunak bazkaltzeko eta gaztainak afaltzeko. Zerri edo ardiren bat ere hiltzen zen urtero. Haragia kontserbatzeko "zezindu" (zezinatu, gatzatu) egiten zuten. Prozesua kontatzen du.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia