Albiztur (Gipuzkoa)

Babarrunak egiteko modua

Babarrunak egiteko modua <p>Etxean babarruna izaten zuten eta pausoz pauso azaltzen du nola prestatzen zituzten goizetik hasita. Babarrunak hamabietarako pronto egon behar izaten ziren. Gerra ondoren oliorik ez zen bilatzen eta estraperloan aldian behin litro bat lortzen zutela gogoratzen du. Sardina zaharrak izaten omen ziren eta olioaren ordez haietako batzuk jartzen zituzten eltzearen gainean, gustua emateko. Orduan ez zegoen minbizirik.</p>

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ALB-001-011 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:

Etxean babarruna izaten zuten eta pausoz pauso azaltzen du nola prestatzen zituzten goizetik hasita. Babarrunak hamabietarako pronto egon behar izaten ziren. Gerra ondoren oliorik ez zen bilatzen eta estraperloan aldian behin litro bat lortzen zutela gogoratzen du. Sardina zaharrak izaten omen ziren eta olioaren ordez haietako batzuk jartzen zituzten eltzearen gainean, gustua emateko. Orduan ez zegoen minbizirik.

« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia