Igantzi (Nafarroa)

Sagarrak eta sagardoa

Sagarrak eta sagardoa Sagardi anitz zen Igantzin. Bere gizonaren baserrian sagardoa egiten zuten. Sagardoa nola egiten zen azaltzen du: egurrezko azpiletan, pisoiarekin sagarrak zanpatzen zituzten; gero beste azpil berezira (erdian burni bat zuena) pasatzen zuten eta han bueltak ematen zizkioten; ateratzen zen likidoa barriketara pasatzen zen eta, denbora pasata, irakiten hasten zen. Gero eztaltzen zuten, sagardoa egin arte. Jeneralean sagar geza zuria eta gorria erabiltzen zituzten. Sagar gaziek (kamutsak, sunbildarrak...), berriz, ez zuten sagardoa egiteko balio.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan IGA-009-016 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Sagardi anitz zen Igantzin. Bere gizonaren baserrian sagardoa egiten zuten. Sagardoa nola egiten zen azaltzen du: egurrezko azpiletan, pisoiarekin sagarrak zanpatzen zituzten; gero beste azpil berezira (erdian burni bat zuena) pasatzen zuten eta han bueltak ematen zizkioten; ateratzen zen likidoa barriketara pasatzen zen eta, denbora pasata, irakiten hasten zen. Gero eztaltzen zuten, sagardoa egin arte. Jeneralean sagar geza zuria eta gorria erabiltzen zituzten. Sagar gaziek (kamutsak, sunbildarrak...), berriz, ez zuten sagardoa egiteko balio.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia