Euskararik ez kolegio alemanean

Euskararik ez kolegio alemanean Euskararen kontrako iruzkinik ez zuen entzun izan. Aitak ez zekienari ikasteko esaten zion. Kolegio alemanean bertakoak ziren irakasleek ez zuten euskaraz egiten, jakin arren. Ikaskideak familia erdaldunetakoak ziren. Irakasle alemanek ez zekiten euskaraz, baina ez zuten euskararen aurkako hitzik esaten, ikuspegi irekiagoa zuten. Latina eta ingelesa ere ikasten zituzten kolegioan. Latinari garrantzia ematen zioten, iturri klasikoei garrantzia ematen zietelako. Geografia ikasterakoan, hurbilekotik hasten ziren eta gertuko lekuen berri ikasten zuten, baina alemanez.