Bilaketa

Pasarteak (14)

• Idiak eta gurdiak
    ...mioiak eta, baiña lehen idixekin bajatzen zittuen tronguak eta zerrara ta… Paguak eta danak! Tratora ta az...ten… Arraten hartu elizaurrian igual, ta Maltzara trongua! Egunian biaje bi: goixian bat ta atsaldian best...kixa. Ta gero, burdi-motza gero. Burdi-motza, ba, tronguak erabiltzeko. - Eta burkoltza edo burkoltzia ed...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Basora lanera etxeko gizonekin
    ...Antiguako elizarako). Idiekin "karrateixia" lana; tronguak batetik bestera eramaten.
    Media: Audioaren ikonoa
  • Floreagako patioan Espainiako mapa
    ...arkau zuen nola zan. Eta gero, bertako seme batek trongue ebaitzen dan bezelaxe, aixkurikin ebai zuen itsa...
  • Txondorrak; egurraren prestaketa lanak
    ..., bixetara ibiltzen [...] - Bixetara? - Bai. - Tronguak moztiari kortiau edo...? - Kortiau. Kortiau. T...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Egurraren prestaketaren inguruan zenbait azalpen
    ... Tronkuak bueltan daukan dana? - Ez. Aizkoriakin trongua hola ebaten, kentzerakuan ha egurra, ha da ezpal...
  • Egur-botatzearen inguruko kontuak
    ... Triskia. - Zer da triskia? - Egurra garbitzia, trongua garbitzia. - Lehenengo botatzen dozu, ezta, ill...
  • Behiak esnerako eta solorako
    ...egon zien ididxek; ze horrek basuen ibiltten zien tronguek bajatzen. Piñuek bajatzen-ta horrek ididxok. ...
  • Segan eta aizkoran baserrian
    ...tik, eta ni [...] nintzan laguna eta ipintzen zan trongua ta ra! Eta han izardixa etara ta kotxia hartu ta...
  • "Illua" eta honekin lotutako ohitura zaharra
    ...lotzen hasten da. Illua badakizu ze dan, ezta? Ba tronguai barruan formatzen jakon ustela, egur ustela. Il...
  • Zuhaitzen gaitzak
    ...etorri zaie. - Eta ze fallo eukitzen dabe holako tronguak, ze fallo? - Egur haundixak, egur zaharrak gut...

Emaitzak: 14 | Orriak: 1 2